Mielen Avaimia

Elämän tarkoituksen ymmärtäminen

Elämän tarkoituksen ymmärtäminenMikä on olennaista elämän tarkoituksen ymmärtämisessä?

Olemme alttiita lähtemään kiihkeään väittelyyn elämän jatkumisesta kuoleman jälkeen.

Kiivas sananvaihto puolesta ja vastaan saa äkkiä ihmiset kadottamaan sen mikä on olennaista. Tässä elämässä elämme tässä ja nyt ja se on tärkeintä.

On ihmiselle ominaista ja tyypillistä, että lähdemme väittelemään tällaisestakin asiasta ikään kuin meillä olisi jokin totuus ja tieto kuoleman jälkeisestä tilasta. Tälläkin väittelyllä pyrimme vahvistamaan omaa käsitystä, jonka ajatellaan helpottavan ja luovan lohtua tässä elämässä.

Toisille taas voi olla helpompaa ajatella, että kun täällä kaikki loppuu, silloin ei enää ole mitään.

Eikö olennaisempaa olisi keskustella ja miettiä miten elää tätä elämään niin, että se on hyvää ja siitä löytää tarkoitusta? Itse ajattelen niin, että minua ei kovinkaan kiinnosta mitä tapahtuu kuoleman jälkeen, koska sen tietää sitten kun se on kohdalla. Käytän mieluummin voimavarojani siihen mikä on käsillä nyt.

Elä kuin viimeistä päivää

Sinänsä kyllä pidän ajatuksesta, että yksi elämän tarkoitus on kuolemaan valmistautuminen. Ymmärrän sen kuitenkin tarkoittavan, että kun on elänyt vahvasti, on sinut myös kuoleman kanssa ja hyväksyy sen elämään kuuluvana. Pyrkii elämään kuin viimeistä päivää. Tämä taas on jokaiselle henkilökohtainen asia mikä on hyvää elämää.

Harjoitus

Voit halutessasi tehdä pienen harjoitteen, joka näyttää sinulle selvästi missä mielesi ja ajatuksesi ovat.

  • Sulje silmäsi ja kuvittele, että näet edessäsi janan. Janan vasen pääty on menneisyytesi, silmiesi kohdalla keskellä on tämä hetki, nykyisyys, oikeassa päädyssä on huominen, tulevaisuus.
  • Katso suljetuin silmin verkkokalvoillasi olevaa aikajanaasi ja huomaa missä kohtaa janaa eniten mielesi askartelee?

Jos huomaat, että vietät aikaa enemmän jossain muualla kuin nykyisyydessä, mieti mitä hyötyä/haittaa siitä sinulle? Mieti sitten mitä hyötyä/haittaa olisi, jos kiinnittäisit enemmän huomiosi tähän hetkeen?

Murhe ja masennus eivät viihdy tässä hetkessä.

-Anneli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *