Mielen Avaimia

Elämän tarkoitus ja karma

Elämän tarkoitus ja karmaKarma ymmärretään eri kulttuureissa hiukan eri tavalla. Me länsimaissa kai yleensä ajattelemme aika suoraviivaisesti, että karma liittyy suoraan entisiin elämiin, sitä niittää mitä kylvää periaatteella.

Pekka Ervast, herättelee kirjoituksissaan ajatuksen, että me myös luomme karmaa.

Hän puhui myös Jumalan työn näkymisestä esim. sairauksien tai muun kärsimyksen yhteydessä.

Tässä on jälleen ajatus, jonka ymmärtäminen vaatii totuuden rakastamista ja etsimistä. Se vaatii vähitellen avautuvaa ymmärrystä elämän tarkoituksen edessä.

Ajattelen, että kärsimyksessämme on olennaista yrittää pyrkiä tilaan, jossa jaksaa miettiä miten mennä eteenpäin. Meidän korkeampi olemuksemme ei varsinaisesti kärsi mutta tekee töitä, jotta tämä fyysinen minä oppisi yhä enemmän.

Kuitenkaan kärsimys ei ole se opetus. Emme kärsi, jotta korkeimman kruunun saisimme.

Ihmisen suoraviivaisen ja yksinkertaisen ajattelun takia usein tehdään aivan liian yksinkertaisia tulkintoja tämän hetkisen elämän ja karman merkityksen suhteen.

Ihminen pyrkii hakemaan aina selitystä ja syyllistä kaikelle. Jos ajattelee, että kaikki niin hyvät kuin pahatkin tilanteet selittyvät edellisten elämien teoilla, siitä saattaa tulla liian helppo selitys kaikelle.

Tehtävämme on elää tässä ja nyt

Elämän tehtävän kannalta meidän ei pitäisi tuijotella mahdollisiin entisiin elämiin tai mihinkään muuhunkaan sellaiseen mikä ei ole läsnä tässä elämässä.

Korostan, että meidän tehtävämme on elää tässä ja nyt voimakkaasti ja ihmisyyttä toteuttaen.

Ajattelen, että kaikkien meidän elämän tehtävä on elää tätä elämää, oppien, kasvaen, selviytyen, kunnioittaen itseä ja muita eläviä olentoja ja maapalloa.

Jos keskityt tutkimaan mahdollisia menneitä elämiäsi, se on aina poissa tässä hetkestä. Silloin et toteuta elämän tehtävääsi, joka sinulla on tässä elämässä. Kaikki oletukset ja tulkinnat joita saat liittyen entisiin elämiin ovat juuri niitä, oletuksia. Ne eivät ole totuutta, eivätkä tietoa, totuus ja tieto ovat tässä hetkessä.

Kun pyrit selittämään elämäntilannettasi jollain mahdollisella karmallisella selityksellä, se vie sinut pois siitä mitä sinun kuuluisi tehdä nyt. Voit antaa itsellesi ikään kuin karman kautta tekosyitä olla parantamatta elämääsi ja näin estät itseäsi oppimasta ja kehittymästä, estät elämäntehtäväsi toteutumista.

Elämän tehtävä liittyy aina tähän elämään ja tähän hetkeen.

Totuuden etsijä ja rakastaja elää tässä hetkessä, ei menneessä.

Karmalle ikään kuin antautuminen ja alistuminen estää sinua luomasta elämää, jonka ansaitset. Kaikkien meidän tulisi ihan ensimmäisenä ottaa elämän tehtäväksemme opetella hyväksymistä. Kun hyväksyt asiat joita et voi muuttaa ja pyrit muuttamaan asiat, joita et voi hyväksyä, olet jo pitkällä.

Harjoitus

Tee nyt itsellesi Millainen maailmani pitäisi olla? -kartta:

  • Listaa kaikki asiat, jotka tulevat mieleesi juuri nyt, minkä pitäisi olla toisin.
  • Kirjaa ihan kaikki esim. puolisoni ei saisi olla noin huolimaton. Minun pitäisi olla laihempi jne. Kirjaa isoja ja pieniä asioita, ihan kaikki mikä tulee mieleesi, mitä pitäisi tai ei saisi.

Katso sitten listaasi ja järjestä uudelleen toiseen listaan kaikki asiat, joille sinä voit tehdä jotain.

Listaa sitten ne asiat, joille et kerta kaikkiaan voi mitään, kuten sää taikka jonkun toisen ihmisen tapa olla jne.

Kokeile sitten miltä tuntuu vain hyväksyä ne asiat mitä ei voi muuttaa, tai kokeile ensin minkä verran voisit juuri nyt hyväksyä.

Mieti miltä tuntuu kun hyväksyt vain jonkin asian olemassaolon.

-Anneli

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *