Mielen Avaimia

Elämän tarkoitus, Sielun Sopimuksen suuruus tai pienuus

Elämän tarkoitus, Sielun Sopimuksen suuruus tai pienuusMe aika usein haemme Sielun Sopimuksen tarkoitusta itsemme ulkopuolelta.  Voimme ajatella, että tarkoitukseni on opettaa muita taikka uhrautua muiden edestä jne.

Tässä ajattelussa on kuitenkin se vaaransa, koska olemme inhimillisiä olentoja ja ajattelumme on tässä muodossa rajoittunutta ja ihmisen ymmärrykseen sidottua. Kun alat ajatella, että sinun tarkoituksesi on opettaa muita, mitä tapahtuu? Usein siihen tulee sama sävy mikä on koulussa opettajalla suhteessa oppilaisiinsa. Voit tiedostamattasi ottaa asenteen, että sinulla on ikään kuin suurempaa ja syvempää tietoa kuin muilla ja tästä voi seurata alentuva taikka väheksyvä asenne.

Ajatuksessa, että olet opettamassa muita, ei ole enää kyse Sielun Sopimuksen toteuttamisesta vaan egon ylivallasta. Uskon kyllä, että on olemassa suurisydämisiä ihmisiä, jotka vilpittömästi uskovat ja haluavat antaa opetusta mutta en usko, että opettaminen konkreettisesti on hänen oman oppinsa tarkoitus.

Jotta löydämme ymmärryksen omaan Sielun Sopimukseemme, pitää katsoa oman tekemisen taakse, mitä tuo vaikkapa opettaminen sinulta vaatii, mitä se opettaa sinulle?

Tekeminen on vain väline, jonka avulla voit ymmärtää sopimustasi ja sitä mitä juuri sinun olisi opittava. Ei ole eriarvoista tekemistä. Tärkeintä on tutkia omassa mielessään sitä, mitä tuo sinun työsi taikka muu tekemisesi sinussa herättää, mitä tunnet, koet, ajattelet?

Harjoitus

Miten koet itsesi omassa arkielämässäsi? Mitkä asiat ovat jatkuvasti mielessäsi?

Mistä olet ehkä lapsesta asti haaveillut?

Esim. yksi oma oppiläksyni on selkeästi oppia katsomaan mitä siitä seuraa, kun hidastan ajatteluani, päätösten tekemistä taikka tapaani tuoda esille ajatuksiani. Myös uskallusta olla sitä mitä olen, on iso oppi läksyni ja siinäkin nimenomaan on kyse siitä, mitä se juuri minulle tarkoittaa ja mitä siitä seuraa. Näiden asioiden oivaltaminen vie lähemmäs varsinaista Sielun Sopimuksen ymmärtämistä.

Tutki itsessäsi mitä koet kun huomaat, että et ole saavuttanut jotain sellaista mitä olisit halunnut. Miten käsittelet tuota pettymystä?

Mitä tällä hetkellä ajattelet omasta Sielun Sopimuksestasi? Kirjoita mitä, oletat tällä hetkellä sen olevan?

-Anneli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *