Mielen Avaimia

Sielun Sopimus, Elämän Tehtävä – mystiikkaa vai arkea?

Sielun Sopimus, Elämän Tehtävä - mystiikkaa vai arkea?Sielun Sopimuksen sisältöä tunnutaan etsivän paljon muiden ihmisten kautta. Ikään kuin joku, jolla oletamme olevan jotain mystisiä kykyjä voisi tietää sinun sopimuksesi.

Toki Sielun kehittymisen portaat liittyvät ihmisenä henkiseen kehittymiseen ja vielä alku asteella olevana oppia haetaan opettajalta.

Kehityksensä alussa ihminen hakee karismaattisia henkilöhahmoja opettajikseen tai henkilö on jonkin uskonnon piirissä, jolloin opettaja voi olla joku uskonnollinen taikka mystinen hahmo historian kirjoista, kuten esim. Jeesus.

Kuitenkin lopulta ihminen alkaa päästä tilaan, jossa hän ymmärtää yhä enemmän sen, että kaikki tieto on meissä itsessämme. Alat kysyä itseltäsi ja etsiä vastausta sisältäsi. Silloin aukea toisenlainen maailma ja ymmärrys.

Totuuden etsijä kysyy itseltään ja ymmärtää, että hänelle oikea vastaus on vain omassa sisimmässä.

Voimme kuitenkin opetella ja oppia sitä MITÄ olisi hyvä kysyä itseltään ja mihin kiinnittää huomiota. Tällöin alkaa kehitystä tapahtua aivan eri taajuudella.

Elämän tarkoitus on oppia ihmisenä ja kehittyä henkisellä tasolla

Elämän tarkoitus ihmiselle on oletettavasti kohtuullisen helppo ymmärtää. Elämän tarkoitus on kaikilla se sama, oppia ihmisenä ja kehittyä henkisellä tasolla. Sielun Sopimus on se osio, mikä ohjaa ihmistä siinä miten tuo oppiminen on tarkoitus juuri sinun ja minun kohdalla tapahtua. Mitä ja miten on juuri sinun tarkoitus oppia tässä elämässä, jotta täytät elämän tarkoitusta.

Kuvittelemme helposti, että elämän tarkoitus on esimerkiksi hoitotyö. Mutta jälleen se on aivan liian yksinkertaistettu ajatus. Hoitotyö itse ei ole tarkoitus vaan oma tarkoitus löytyy sieltä miten teet työtä ja mitä siitä ajattelet, mitä koet ja mitä opit itsestäsi erilaisissa tilanteissa.

Totuuden etsiminen luo sisältöä elämään ja antaa merkityksen joka ikiselle kohtaamiselle ja tapahtumalle elämässä. Aina on kysymys siitä, miten kohtaat kaiken olevaisen.

On itselle avuksi kehittymisessä, jos esimerkiksi huomioit, että keskuudessamme elää ihmisiä, jotka elävät sitä viimeistä koettelemuksen kauttaan. He ovat aiemmissa elämissään saaneet jo kokea ja oppia kaiken. He ovat kokeneet elämän runsauden ja he ovat kokeneet myös valaistumisen. Nyt he ovat kokemassa viimeistä koettelemustaan. Heitä, voit nähdä silloin kun kohtaat ihmisiä, joilla ei ole mitään. Ihmisiä, joilla ei ole tässä elämässä hyvinvoinnin mittarilla mitattuna mitään.

Pohdi

Mitä tämä herättää sinussa? Mitä jos näet ihmisen, jolla ei ole mitään ja tiedostaisit, että juuri hän on todella kehittynyt sielu ja sinä olet vasta tiesi alussa?

Et voi tietää ainakaan ilman lähempää tuttavuutta kuka on vaelluksen alussa ja kuka lopussa, koska molempia ja kaikkea siltä väliltä on kaikissa yhteiskuntaluokissa. Mutta aivan viimeisellä etapilla olevat ovat siinä joukossa, joilla ei ole mitään.

Tässä on tilaisuus taas tutkia omia ajatuksiaan ja tunteitaan, mitä huomaat?

-Anneli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *